Permanent Beach waves

Idag permamenta mamma håret på mig med L'ORÈAL Beach Waves. En ny metod som mamma behövde testa på någon för att se om det skulle passa att ha i salongen. Jag har i vanliga fall platt hår utan volym. Jag måste alltså fläta mitt hår direkt jag kliver ur duschen för att slippa sitta med volym och locktång om jag ska iväg någonstans. Bilden vi tog innan är inte rättvis då jag hade fixat håret dagen innan med locktång. SÅ ja jag har platt hår annars. Denna permament skulle alltså ge beash waves och nog gjorde den det! Vilken förändring! Jag behöver flätor och stylingprodukter för att få detta hår i vanliga fall. Så nu slipper jag förhoppningsvis fläta håret hela tiden. Fick dessutom volym på köpet. Så nu är jag försökskanin så vi får se hur länge vågorna håller. Sen kan mamma börja erbjuda det i salongen om det fungerar på mig. 
 
 

Details Bathroom

Här kommer lite detaljer från vårt nya badrum hemma. Det ska bli så fint när det är klart! Synd att jag nästan hinner flytta tillbaka dock.. Men men det är ju alltid här när jag kommer hem. Bubbelbadet är från vårt gamla hus, det har stått i så många år nu så är glad att det har kommit till användning igen! Bilder på själva badrummet kommer när det är klart.
 
 
 
 

Försöksperson

Låter farligt men nej är första som testar en ny permament som ger beach lockar. Alltså första som mamma gör. Vi har ingen aning hur detta ska sluta. wish me luck!




Driftbash eskilstuna

Påväg hem från en fartfylld dag på driftbash med pojken. Har haft skitkul!! Jäääklar vad fort och brett det gick på slutet. Drifting är när man kör en bana och ja lägger ut bilen. Blir lite rök och är mm duktig och vågar så åker man på snedden. Alltså du kör framåt fast nästan tittar ut ur sidofönstret då det är i vägens riktning.  Äääh jag lägger upp en film nån gång. Ska skaffa mig tid först. 





Driftbash eskilstuna

Påväg hem från en fartfylld dag på driftbash med pojken. Har haft skitkul!! Jäääklar vad fort och brett det gick på slutet. Drifting är när man kör en bana och ja lägger ut bilen. Blir lite rök och är mm duktig och vågar så åker man på snedden. Alltså du kör framåt fast nästan tittar ut ur sidofönstret då det är i vägens riktning.  Äääh jag lägger upp en film nån gång. Ska skaffa mig tid först. 





Några härliga från igår

Hade en fantastiskt rolig kväll igår med mina saknade vänner. Det underbara med oss är att direkt vi ses är det som att vi aldrig varit ifrån varandra. Blev alldeles lycklig när jag tänkte på det igår. Har haft lite ångest över att jag inte tagit tag i roligheter förr och varit för blyg. Men när jag tänker på att jag har detta gäng bannemig då blir jag glad. Vi kommer alltid ha varandra även fast vi inte ses så ofta. Underbar känsla! Det bästa med dem är att de välkomnar in mina andra vänner och låter dem vara med. Så här kommer några av bilderna från igår resten behåller jag som minne på datorn haha ;)
 
 
 
 
 

Ridtur

Vaknade klockan 2 idag efter ha haft ett av de bästa jobbpassen hittils igår natt. Var full fart hela tiden. När jag vaknade käkade jag lunch och stack till stallet. Där blev jag kvar till runt 6 tiden. Hade en underbar ridtur med Suprice och hon jobbade på som tusan. Vilka rörelser den damen har när man arbetar med henne. Tog det lugnt mesta delen av tiden men när jag kom till åkervägen så kände jag att hon hade en energi som ville ut. tänkte att om hon håller galoppen så fine kör på. Först trava hon men sen bannemig höll hon galoppen som aldrig förr och vi flög fram över vägen! Så härlig känsla. Hennes öron var spetsade framåt och hon ville inte stanna. Sen närmade vi oss byn så då fick jag ta ned henne och det lyssna hon på. Gosehäst! I hagen gick jag och hälsade på alla hästarna. Älskade Ludde kom och följde efter mig hela tiden. Som jag saknat den pojken. En riktig kompis är han!
Taggar sista nattskiftet nu!




Glass i stora lass

 
Efter min lilla fixar runda imorse så blev det en glass med en saknad vän vid gröna kiosken. Jag och Matilda hade mycket att prata om så det var skönt att få sitta en stund. Glassen var så underbart god! Efter detta så har jag och mamma kikat på ett nytt märke till mammas butik. Ett svenskt faktiskt så det är intressant. Taggar för att jobba natt nu. Men det ska nog gå bra! Håller tummarna på att det inte är samma kaos som det var igår. När det läcker pappermassa på ett pappersbruk. Då kan ni ju tänka hur det ser ut och hur kul det är att städa. Men tur man har bra arbetskamrater i såna stunder! Sen så ska jag äntligen få åka ut på lite galaj igen! På fredag har nämligen mina gymnasievänner en reunion fest så det ska bli galet kul. Inte varit ut på galaj sen Linköping! *host jätte länge sedan..
 
 

Startsidan

Gud vad kul! Märkte att jag hade fått massor av fina kommentarer på hästinlägget och funderade hur tusan detta gick till. Var tydligen så att jag fått äran att vara med på blogg.se's startsida idag! Jätte kul!! Blogg.se skrev: "25 härliga hästbilder Av Rebeckarosenqvist.blogg.se Trist dag? Då har vi hittat något som kanske kan pigga upp dig. 25 fina bilder på fina hästar.". Detta tackar jag och bockar för! För de som undrar så är det Kölnäs stuteri som sötnosarna är ifrån. http://kolnasstuteri.wordpress.com/
 
 
 

Sötnosar

För fler bilder på Kölnäs underbara hästar som jag fotat: 
http://rebeckarosenqvist.blogg.se/2014/june/kolnas-grabbar.html
http://rebeckarosenqvist.blogg.se/2013/june/shetlandsponny.html
 
Stuteriets hemsida:
http://kolnasstuteri.wordpress.com/
 

Båten - Midsommar

Hade en mysig dag på båten på midsommar. Massor av god mat och en långpromenad på Rådö där midsommarfirandet skedde. 
 
 
 

Sponsrad Video: Pripps Blå presenterar sommaren 2014

 
 
Är det något som får mig att tänka på sommaren så är det låten "Dina färger var blå" och då tänker man ju även på Pripps Blå. En reklamfilm som varje år ger en sommarkänsla och som gör en taggad för vad som kan ske den här sommaren. Det främsta jag ser är en härlig kväll på båten med solnedgången och grillen igång. I år ser pripps.se till att du inte missar någonting, du kommer hitta information om konserter och andra roliga aktiviteter och som att inte det var nog så får du träffa många starka personligheter som delar med sig av sina bästa intryck och fantastiska minnen av sommaren i ett gäng olika filmer. Det är nu det bjuds på inspiration för den som kanske inte hunnit planera alla roligheter än. Du kan till exempel ladda ned en kalenderpåminnelse till dina favoritkonserter för att säkra upp att du kommer ihåg – och dela med dig till andra om dina bästa festivaltips!
 
 
Sponsrat inlägg
 
 

sunset

Har suttit med design hela dagen idag, men jäklar vad jag börjar förstå programmet bättre nu, illustrator alltså. Vissa dagar kan man sitta länge länge med design medans andra slutar i att man inte kommer någon vart alls. Jag blir helt enkelt inspirerad olika mycket på olika dagar. Idag har jag haft ett bra humör och då gick det bra. Däremot var det ruskigt skönt att ta en paus i allt och åka med Sandra till småfölen. Bilder kommer sen men fy farao vad söta och goa de är! Jag tror inte det finns något sötare än ett shettisföl. De är nog topp 1 på min lista. Var skönt att få prata med min vän också. Nu på kvällen blev det familjemys då vi såg på filmen som faktiskt är inspelad i Falun, stan bredvid Borlänge. Hallå Hallå hette filmen. Den var faktiskt mycket bättre än jag trodde den skulle vara och jag fick många skratt och även lite tankeställare av den. Kul att se platser man kände igen. 
 
 

Midsommar

Glad midsommar lite i efterskott. Hade nämligen inte starkt internet nog på ön för att blogga. Jag firade i alla fall midsommar tillsammans med Jonas, mamma & pappa. Det var väldigt mysigt och skönt då jag varit stressad så länge. När man är på båten kan man verkligen släppa allt för en stund eftersom du vet att du inte kan göra något åt det ändå. Så nu har jag nya krafter och börjar jobba på måndag-torsdag igen. Helgen som den är nu ska gå åt till design och träffa släkten.




Shopping

Här är lite snabbt bilder från shoppingen. Kommer lägga upp bättre bilder när jag har dem på mig o så sen, just nu ska jag och Jonas stressa oss ner till Västerås för midsommarfirande. Hoppas ni alla får en trevlig midsommar! 
 
P.S Älskar att Sandra hittade mina älskade Nike Air dessutom för ett så jäkla bra pris! 499kr! Tack gumman! :*
 
 
 

paket

Yay fick hem ett paket som jag hade glömt av idag! Fick en chock när det stod en kille i vanliga kläder med ett paket i dörren... Vad vill han mig?! Tänkte jag. Men det var en rolig sak som ska användas vid senare tillfällen. Just nu kan jag inte visa vi får se om jag lägger upp den nån gång. Annars får ni se i höst! Nu återgår jag till syandet och sen mot emmaus för att leta frack. Min största fråga inför morgondagen... vad tusan ska man göra? Borde jag åka till båten och mysa med far o mor. borde ja åka till mormor o morfar där mina kusiner är. borde jag stanna i borlänge utan att ha någon aning överhuvudtaget. Nej min hjärna har inte haft nån ork att planera överhuvudtaget. Då blir det såhär. Jonas ska nog jobba dagen efter midsommar så han kan inte följa med till båten om jag åker. .. Vi får se!




Make over

Ska göra om kavajen jag köpte igår! Spännande, hoppas den vinner på det.




Stockholm dag 1

Nu är vi på hotellet efter en heldag i stockholm. Vi var först på grönan och sedan promenerade vi oss runt lite och fick tips av syster att Vapiano var ett bra pastaställe. Och JA det var det! Super bra service med ett annorlunda koncept. Man fick se dem göra ens mat och välja lite ingredienser själv. Sen var det en häftig miljö och egengjort pasta. Mums! Nu myser jag och Sandra ner oss o laddar för imorgon!








spontanare Stockholm

Jag och Sandra drar en spontanare och bokade precis in 2 dagar i Stockholm! Masexpressen går 09.15 imorgon så nu gäller det att veta vad man ska ha med sig. Ska bli skönt att kunna prata och bara göra kul vi två. En heldag på grönan blir det i alla fall.




Kölnäs grabbar

Var ut i hagen och busade med Sandras fasters hästar i förrgår. Fytusan vad härliga hästar detta är! Vilka individer och vilken charm. De var däremot inte på samma bushumör som de  brukar vara med lite fart fick de i alla fall!
 
 

Våfflor

Käkar våfflor efter att ha sovit till ett idag. Kom hem till Jonas klockan sex imorse efter att ha jobbat nattskift. Skönt att få sova så länge. Vet inte vad som händer idag men går på sista nattskiftet ikväll. Ska bli skönt med en frivecka! 




Studenter

Här kommer några bilder från Johannas student också! 
 
 

Studenter

Mina fina tjejer tog studenten! Nu har vi alla tagit den! Woho!!
 
 

Heldagsmys

Jag och Sandra tog en mysdag i hagen med hingstarna och sedan en lunch på kompis. Galet mysigt! Lugnet som dessa fina hästar ger en, kärleken de ger också. Sandra har skaffat sig en galet stilig pojk så får komma dit fler gånger och fota. Här får ni lite smygbilder. Mer kommer nån gång i helgen. Ska iväg på nattpass snart så kan inte redigera fler nu. Föresten!! Har klarat envariabel 2!!! Så sjukt glad! Kanske inget skrytbetyg men jag klarade det!! Jag har inte klarat ettan än men det får jag göra i höst. Nu är jag i alla fall 1/5 civilingenjör, det känns helt sjukt!
 
 
 
 

Student

Mina fina vänner tog studenten idag! Så glad för deras skull och hoppas de får en rolig kväll! Jag funderar på att hälsa på den på Liljan sen och köra en nykter utekväll.



[detta inlägg blev försenat, telefonen ville inte ladda upp]

Sommar

Det bästa med att ha skiftjobb är att man kan ta vara på solen ändå! 05.30-13.30 så kan man sola efteråt imorgon jobbar jag 13.30 till 22. Då kan jag njuta av studenten och ta sovmorgon! Det är för bra! Denna dag bjöd på en lång dag på jobbet där det inte var så mycket att göra. Håller tummarna på mer imorgon. Efter jobbet la jag mig och sov på madrass i poolen. Bra härligt! Efter detta tog jag en intervallspringtur på 3,5 kilometer. Har känningar i knät och dålig kondition så kan inte springa hela tiden så därför anpassade jag mig och körde intervall. Sen körde jag lite ben och bålövningar för att stärka mitt stackars knä. Det bästa var att ta ett dyk i poolen som avsvalkning efter springturen! Däremot inte jätte svalkande då poolen var 27 grader, gött! Jag och freddy hann dessutom in på stan för att fixa lite studentsaker och se på balen i stan. 

Första dagen

Har idag haft mitt första arbetspass på KP(Kvarnsvedens pappersbruk, stora enso). Kommer bli sjukt spännande hur detta ska gå men det ska nog bli toppen när jag lär mig allt. Mitt arbetslag var trevliga och arbetet kul. Ja detta kan bli kul! Nu ska jag ta mig till sängs, 04.30 är alarmet på. Godnatt alla vänner! Jag kommer uppdatera oftare när jag tillslut blir klar med alla studentbilder. Allt jag gör på datorn är att kika igenom och redigera lite så att blogga ligger lite i skymundan just nu. Här är i alla fall lite bilder på mig och My's fjunis, Alinghi Boko!
 
 
 
 
 
 

försöka sova

Ja nu ska jag försöka sova hur nu det ska gå. Är nervös inför morgondagens första arbetspass. Börjar 05.30 så det är bara o försöka somna så fort som möjligt nu. Vet fortfarande knappt vad det jag ska göra går ut på så extra nervös för det. Men det fixar jag! Har i alla fall firat min fina pojks födelsedag idag. Haft en mysig dag med polering av bil, fika, middag och nu tacos på kvällen. Magen är helt överfylld efter tacos och oxfilé på samma dag... Två rätter man kan äta galet mycket av. Nej nu ställer jag alarmet 04.30! tagga!






Roses

 

studenten på wången

Idag tog min kusin Johanna och min vän My samt deras fina wångenvänner studenten. Jag är så jäkla stolt över dem båda. Känns som det inte alls var längesedan de båda stod och velade om de skulle välja wången och flytta så långt. nu har de klarat av det och fått fruktansvärt fina vänner på köpet. Och min fina Johanna... vilka prestationer hon har gjort! Stipendie till Australien.. gick ut med ett av de bästa betygen.. Blev wångenambassadör och allt på så kort tid. Så stolt kusin ♡
kommer mer inlägg o bilder i helgen. Har inte haft täckning nog för att lägga till bilder på blogginlägg så kommer upp när jag redigerat. Är på väg till Falun för o kika på cruising och prata med folk.
Hade i alla fall fruktansvärt svårt att hålla inne tårarna idag!






borlänge here i come

Igår hade jag matte tentan och det kändes faktiskt helt okej. Otroligt nog när jag är så dålig på kursen som är innan. alltså mattekursen jag har kallas envariabelanalys 1 och 2. Det är ettan som jag har failat på två gånger men ger inte upp! Jag tar den i höst. Börjar jobba samma dag som omprovet är nu så missar den omtentan... men men jag håller tummarna att jag klarade envarre 2 så kan jag slappna av lite i alla fall. vore en dålig kombo att börja festeriståret med två omtentor i matte dessutom är planering av vår stora festhelg LeMans i full gång då! Så håller alla tummar och tår och hoppas MAI är snälla på att rätta. Jag har i alla fall sagt hejdå till klassen nu eller ja tyvärr inte alla men hann träffa de flesta igår i alla fall. känns tomt nu när jag skulle lämna lägenheten... Jag har ju haft detta som mitt hem ända sen i höstas. Det har blivit en trygghet och alla vännerna som är där. Kommer vara konstigt i början men nu får jag träffa mina andra vänner och äntligen spendera tid med dem! Men att stänga av jordbrytaren, låsa lägenheten och gå från colonia var faktiskt fruktansvärt svårt. Haha jag är ju en sån person som fäster mig i saker. Grät när vi sålde vår första bil... haha. Sen att säga hejdå till Christine också!! fy farao hon ska ju inte ens bo kvar på colonia. .. så nu blir jag ensam i klassen att bo där. Tråkigt... Men det blir bra! Ska försöka klämma in en utomlands resa i sommar också. Kanske en sista minuten runt midsommar? vem vet. är ledig då! ses i borlänge! Nu ska jag njuta av tåget och musiken! p.s that akward moment var en bra film!!! vi spelade volleyboll igår. Som vanligt sög jag på bollsport men kunde serva ibland i alla fall! Tror alla har den gemensamma volleyboll handleden idag? eller är det bara jag som har massa blåmärken o svullen haha...

omg omg

Aldrig varit så snabb på cykel som nu till moa! FM14/15 ♡ bästa skorna!!!








Sponsrad video:Hyresgästföreningen - Första flytten - Fler hem nu!

 
 
 
Det mäktigaste jag gjort i mitt liv var nog att flytta hemifrån. Vilken erfarenhet det har varit! Jag som alltid har varit mammas flicka som tänkt stanna hemma till 40.. nej men nästan. Jag är så fruktansvärt hemmakär. Det viktigaste för mig för att jag skulle våga flytta var en trygghet. Därför ville jag så gärna få en lägenhet som var i ett bra område och som jag visste skulle vara min tills jag valde att flytta. Jag hade sådan galen tur när jag sökte lägenhet att jag faktiskt fick den 9e jag sökte. Hade dåligt med poäng på alla köer och helt enkelt fanns knappt nån chans på ett förstahandskontrakt. Men en dag så gick det! Nu börjar bli dags för folk att flytta till nya hem igen. Kanske ens första lägenhet eller så har andrahandskontraktet tagit slut. Alla har inte sån tur som jag hade och detta är eftersom det råder bostadsbrist i Sverige. Tycker detta är något som det ska göras något åt! 
 
 
Sponsrat inlägg

Du slutar inte imponera

Jäklar vilket år du har haft kusinen min!! Jag är så fruktansvärt stolt över dig! Först blir du tilldelad stipendiumet för att åka till Australien och jobba med trav. Sen nu blir du årets Wångenambassadör! Jag är så imponerad och glad för din skull! Vi ses på onsdag uppe på Wången, då ska jag krama om dig ordentligt!!!! Tänk du tar ju studenten på torsdag! Tiden går så fruktansvärt fort när man har roligt, Kraaam på dig min lilla kära vän!!
 
Från Wångens facebook: 
 
Så här ser 2014 års Wångenambassadör ut...och Johanna Sae Tang Dicander fick en fin motivering av elever och personal: "Hon är Wångens solstråle som behandlar alla rättvist. Med karaktärsdrag som ärlig, ambitiös, trevlig och hjälpsam i alla lägen blir hon en mycket god och mogen representant för Wången, både i Sverige och internationellt.”
 
 
 
 

helgen

haft en underbar helg tillsammans med min fina familj. Har hunnit plugga och njutit samtidigt vilket känna skönt. visst hade jag pluggat hade jag kanske kunnat känna mig mer säker inför imorgon men ja jag behövde detta. Skönt! Imorgon är det provdags... snacka om nervös men jag tror jag har en chans! jag kan metoderna! bara de inte lurar till uppgifterna för mycket!






Roadtrip

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Instagram RSS 2.0